72 sata bez kompromisa na Stupu

  • Objavljeno: 29.September 2018
  • Autor: Župa Stup
  • Kategorije: Izdvojeno , Novosti

Kao i prijašnjih godina, župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Stup sudjeluje u volonterskoj akciji 72 sata bez kompromisa koja se održava od 27. do 30. rujna na području Vrhbosanske nadbiskupije u organizaciji Nadbiskupijskom centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Aktivnosti su započele u petak 28. rujna kada je 20-ak volontera među kojima su bili i majstori predvođeni stupskim župnikom vlč. Miroslavom Ćavarom i nekadašnjim župnim vikarom ove župe vlč. Draženom Kusturom, započeli radove renoviranja na dvije kuće.

Tako se najprije pristupilo krečenju te unutarnjem uređenju obiteljske kuće u kojoj žive stara majka i njezin sin te sređivanju toaleta i kupatila u drugoj obitelji. Središnji dan akcije bio je u subotu kada su volonteri na spomenutim lokacijama cijeli dan dali svoj doprinos u obnovi ovih kuća.

Također grupa volontera je uređivala dvorište obližnjeg Karmela koji se nalazi na teritoriju stupske župe te su se na kraju, neplanski, ali rado pridružili jednoj obitelj i pripomogli u vađenju krumpira.

Za nedjelju, 30. rujna planirano je zajedničko zahvalno misno slavlje koje će predvoditi župnik Ćavar.

KT