Sv. Nikola pohodio župu Stup

  • Objavljeno: 09.December 2018
  • Autor: Župa Stup
  • Kategorije: Izdvojeno , Novosti

U župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Sarajevskom naselju Stup, na drugu nedjelju došašća, 9. prosinca, nakon svete mise došao je i Sv. Nikola.

Ovom radosnom događaju sudjelovala su djeca župe Stup, ali i oni malo stariji, za koje je Sv. Nikola pripravio darove i s kojima je razgovarao. Najmlađi nisi krili svoje oduševljenje, te su s radošću pozvala Sv. Nikolu da dođe i nagodinu.

U nadi da je njegov dolazak djeci uvijek poticaj da do idućeg dolaska budu još bolji, Sv. Nikola ih je pozdravio na kraju i svima zaželio plodonosnu pripravu kroz advent. Nakon podijele darova, najmlađi su se sa svojim roditeljima uputili u vjeronaučnu dvoranu gdje su se uz šalicu čaja i kuhanog vina, te ugodni razgovor opustili i svojim dobrovoljnim prilozima pomogli najpotrebitije župljane.

Župnik vlč. Miroslav Ćavar organizirao je dolazak Sv. Nikole u župu Stup uz pomoć dobrih ljudi koji su svojim darovima, kao i svake godine, pomogli u organizaciji. Ove godine su to bili: ZvečevoPodravkaFranck, Mepas i Kraš, a na tim velikodušnim darovima župnik se od srca zahvalio.

(Preuzeto sa: www.nedjelja.ba)