Druga nedjelja došašća

Kroz ovaj tjedan slavimo:

Čet.: sv. Lucija, djevica i mučenica

Pet.: sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkveni naučitelj

Svete mise kroz tjedan su zornice, u karmelu u 6, a u župnoj crkvi u 7 sati. Potičemo sve, osobito mlade, na dolazak kako bismo se duhovno pripravili za svetkovinu Božića.

Ponedjeljak † Cvijeta Sočanac
Utorak † Pero, Goran i Zoran Nikolić; Anica i Šimun Bogdanović
Srijeda † Ljubo Barišić, Pero, Anka i Janja Arar, Dragica Vrcić
Četvrtak † pok. iz ob. Čeferin i Savić
Petak † Anto, Anđa, Ružica Vujević
Subota † Biljana Pejčinović, Pero i Nada Markulj
Nedjelja † Karmela i Filip Prlenda

Katolički tjednik

Sljedeći tjedan su zimske kvatre posvećene kršćanskoj dobrotvornosti i zahvalnosti Bogu za njegova dobročinstva. Kvatreni dani su: srijeda, petak i subota.

Velika božićna ispovijed u našoj župi biti će u subotu, 15. prosinca u 16:00- potičem vas da u što većem broju dođete na sakrament pomirenja kako bi izmireni s Bogom i svojim bližnjima radosno dočekali svetkovinu Rođenja Gospodinova.

U subotu, iako je 15. u mjesecu, uz misu zornicu slavit ćemo i misu u 16:30 sati, jer je velika božićna ispovijed u našoj župi, te zbog toga neće biti mise u 10:30.

Pred Božić ću obilaziti bolesnike te im podijeliti sakrament pomirenja. Neka imena već imam, a ukoliko vi znate nekoga tko bi se želio ispovjediti a ne može doći u crkvu molim da ga prijavite u župni ured. Ispovijed bolesnika biti će u četvrtak 13.12. i u petak 14.12. 2018.

Zbog božićnih blagdana u narednom periodu neće biti župnog vjeronauka s kojim nastavljamo s početkom drugog polugodišta.

Danas nakon sv. mise naši mladi će u vjeronaučnoj dvorani prodavati: kolače, čaj, kavu, rakiju i kuhano vino. Cijenu proizvoda određujete sami, a sav prihod bit će proslijeđen potrebitima naše župe kao i svake godine. Predbožićno vrijeme je period u godini kada su ljudi posebno osjetljivi na potrebe drugih. Stoga podržimo naše mlade u ovoj akciji, kako bi i oni koji su u većoj potrebi od nas samih osjetili istinsku radost Božića, a mi sami ostanimo kratko u vjeronaučnoj dvorani i dvorištu uz okrjepu i razgovor.

Sveti Nikola je danas došao među nas. Nakon blagoslova podijelit će paketiće svoj djeci koja su danas došla na sv. misu. Hvala svim donatorima i dobročiniteljima koji su nam pomogli pri nabavci paketića. Naši donatori su: Žvečevo, Podravka, Franck, Kraš.

Sljedeća nedjelja je Treća došašća i taj dan se u Bosni i Hercegovini obilježava Nedjelja Caritasa. Taj da ćemo prikupljati samo jednu kolektu koja će u cijelosti biti proslijeđena Caritasu BIH. Unaprijed hvala na svim vašim darovima i molitvama, a prije svega na tome što niste zaboravili što je Caritas sve za nas učinio u teškim ratnim vremenima.

U sljedeću nedjelju mise su u redovitom rasporedu, u Hrasnici sv. misa u 12 sati.

  • Objavljeno: 09.December 2018
  • Autor: Župa Stup